Direkte fra Vilhelm og Carlas arbejdsbord

Direkte fra Vilhelm og Carlas arbejdsbord

For første gang kan du nu få eksklusive reproduktioner af de allerførste Striber med Rasmus Klump og hans populære venner, som de blev skabt af Vilhelm og Carla Hansen for mere end 50 år siden.

Rasmus Klump blev født som en avisstribe i Berlingske Aftenavis i 1951, og det er her, vi finder den "ægte" Rasmus Klump, fra før han blev farvelagt og udkom i bøger og på film.

Nu genudgives de bedste af striberne i begrænset oplag: Rasmus Klump Galleriet har med Egmonts velsignelse været på opdagelse i arkivet og fundet Vilhelm og Carla Hansens originale tegninger til avisstriberne - med håndskrevne tekster, rettelser, kommentarer og klisterbånd.

Rasmus Klump striber - Rasmus Klump får ros

Rasmus Klump er den dygtigste bjørn i hele verden, ja, i hele Danmark!

Hjælpsomhed og venlige ord er faste ingredienser i Rasmus Klumps verden: Her i den første historie om Rasmus Klump bygger han hjul til sin ven Basse. Basse kender ikke andre bjørne end Rasmus Klump, men er alligevel sikker på, at Klump er den dygtigste bjørn i hele verden.

Denne stribe blev tegnet til Berlingske aftenavis i 1952. Den er stribe nr. 50 i den 1. historie, der senere udkom i bogform som ”Rasmus Klump bygger skib.

Udvalgte originale striber
Rasmus Klump håndtegnede striber

- Næh Klump, hvor er du blevet stor! Men ikke for stor til et knus og en pandekage!

Denne Rasmus Klump stribe var i Berlingske Aftenavis i 1954. Den er stribe nummer 22 i den 11. historie, der senere udkom i bogform som ”Rasmus Klump og Hans Lillebror”.